Светски дан здраве хране обележава се 16. октобра широм света. С обзиром на то да живимо у времену када је правилна исхрана постала једно од најважнијих питања савременог човека, наша школа се и ове, као и претходних година, прикључила обележавању светског дана здраве хране, а основни циљ обележавања овог датума је промоција здравих животних стилова, са посебним освртом на значају здраве, разноврсне и правилне исхране.
Обележавање овог дана је започето дискусијом о здравој храни и изношењем мишљења ученика о критеријумима шта треба јести, а шта не. Након уводне речи, ученицима је објашњено шта заправо подразумева пирамида исхране, истакнут је значај вођења правилне исхране, као и да храна коју уносимо у организам треба да има већу нутритивну него калоричну вредност. Ученици су урадили пано на коме је представљена пирамида исхране и направили изложбу животињица направљених од воћа и поврћа, где су посебно испољили своју креативност и маштовитост. Након тога је уследило послужење. Ученици су дегустирали разно воће као што су јабуке, крушке, грожђе, поморанџе, суве кајсије, али су имали прилику и да пробају егзотично воће као што је манго, ананас и авокадо, при чему су са одушевљењем коментарисали каква је боја, укус и мирис воћа. Чланови еколошке секције су разговарали о значају витамина који се налазе у воћу и поврћу, а након тога су правили воћне салате које су слатко појели.
Здравље, човекова радна способност, креативност, ефикасност у раду, добро или лоше расположење условљени су начином исхране. Начин исхране је једини важан одлучујући фактор здравља који је потпуно под нашом контролом. Само ми одлучујемо како ћемо се хранити, а здравом и правилном исхраном сачуваћемо и унапредити своје здравље.